Reiki

  • Behandeling 1 uur € 55,-

Een verzachtende en zeer ontspannende behandeling.

Je ligt tijdens een Reikibehandeling (gekleed) ongeveer een uur op een comfortabele behandelstoel. Bij Reiki zijn er een aantal standaard behandelposities waarbij de handen zo’n 4 tot 5 minuten per positie neergelegd worden. Geleidelijk aan krijg ik zo een beeld van waar je wat extra aandacht nodig hebt. De plekken waar de energie die uit mijn handen stroomt het hardst nodig is worden op gevoel langer behandeld. Je energie gaat weer stromen omdat eventuele blokkades opgeheven worden. Je bent na de behandeling weer opgeladen en je voelt intense ontspanning. Na de behandeling is het aan te raden veel water te drinken om afvalstoffen af te voeren.

Reiki en dieren

Ik heb heel vaak reiki toegepast op dieren, honden in het bijzonder. Omdat dieren zeer ontvankelijk zijn voor Reiki is het voor hun een natuurlijk proces van stressvermindering. Ik kan op vraag eventueel ook naar je toekomen om je hond of kat te behandelen. Het verhaal van Puk: Pukje een beschadigd hondje uit Spanje, werd door zijn baasje in Nederland terug gegeven aan de stichting. Ze was een pup van inmiddels 6 maanden en werd maar niet zindelijk. Ik was destijds een vrijwilligster bij die stichting en nam Puk in huis om haar te observeren en eventueel bij een nieuw gezin te kunnen plaatsen. Puk had een ernstige zenuwtrek. Ze trok van de zenuwen ritmisch haar blaas spier aan, bang dat ze haar plas liet lopen. Zo zielig! Ik gaf haar elke dag een paar keer reiki. Ik legde haar dan op haar rugje op schoot. Na een paar minuten zag ik de zenuwtrek verminderen en na een paar maanden was de zenuwtrek helemaal weg. Ze plaste niet meer in huis! Omdat ik inmiddels zeer met Puk verbonden was, heb ik besloten haar te houden. Pukje is hier oud mogen worden.

Waar komt het Usui Systeem van Reiki Healing vandaan?

Usui Shiki Ryoho (het Usui Systeem van Natuurlijke Heling of Reiki Healing) is genoemd naar zijn ontdekker, dr. Mikao Usui. Gebaseerd op een mondeling overgedragen geschiedenis, gaat het verhaal van dr. Usui’s zoektocht over een pad vervuld van het verlangen om een antwoord te vinden op een brandende vraag: “Hoe verrichtte Jezus genezingen?” Zijn toewijding aan zijn zoektocht en zijn individuele geschenken maakten het hem mogelijk het geschenk van Reiki te ontvangen. Nadat hij het geschenk van de verbinding met de Reiki-energie had ontvangen, wijdde hij de rest van zijn leven aan het ontwikkelen van het systeem van beoefening waarbij dit geschenk van verbinding ook doorgegeven kon worden aan anderen. Het enorme geschenk van deze methode, het doorgeven van de verbinding, heeft vele generaties overleefd en is levensvatbaar gebleken binnen alle culturen van de wereld.

Chujiro Hayashi zette zijn student-zijn van Usui Shiki Ryoho voort door een kliniek te openen. Zijn kliniek stelde hem in staat de effecten van de behandelingen op vele mensen met verschillende aandoeningen te observeren. Mevrouw Hawayo Takata uit Hawaii herstelde in Hayashi’s Reikikliniek van haar ernstige aandoeningen en zij werd zijn eerste student die niet in Japan woonde. Zij beoefende en onderwees Reiki van 1937 tot aan haar dood in 1980 in zowel de hele Verenigde Staten als Canada. Haar erfenis van al die jaren behandelen en haar toegewijde leven binnen de Reikibeoefening hebben al haar studenten het profijt van Mikao Usui’s geschenk gegeven. Haar kleindochter, Phyllis Lei Furumoto, zette haar werk voort tot aan haar dood in 2019. Twee weken voor haar overlijden erkende Phyllis Johannes Reindl als haar opvolger.

Usui Shiki Ryoho wordt geleerd via een mondelinge traditie van lesgeven, informatie delen en behandelingen uitwisselen. Deze beoefening is niet iets wat geleerd kan worden door middel van het lezen van een boek – het is iets wat ervaren moet worden door het ontvangen van een behandeling, het deelnemen aan een cursus en het spreken met Reikibehandelaars, -studenten en -masters die deze vorm beoefenen.